φωτιστικά Viofann

φωτιστικά Viofann
φωτιστικά Viofann

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μια εντυπωσιακή φωτιστική εγκατάσταση στο Τόκυο

Το κατάστημα   Diesel Denium Galery στο Τόκυο  έχει κάνει πραγματικά αίσθηση.
Ο λόγος είναι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της δουλείας του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Ayako Maruta  που συνέλαβε και υλοποίησε το έργο μετατρέποντας  το συγκεκριμένο κατάστημα σε μια είδους γκαλερί στην οποία τα ρούχα εκτίθενται σαν έργα τέχνης σε μουσείο.
Στο "μουσείο" της Diesel Denium Galery όμως δεν θα βρείτε  γλυπτά, κίονες και αψίδες από μάρμαρο αλλά από καλώδια και λάμπες  που συναντάμε στις βιομηχανικές ζώνες και στα εργοτάξια.
Η επιλογή των υλικών έγινε με έμπνευση το ίδιο το ύφασμα των jeans  το οποίο αν και δεν θεωρείται προΐον πολυτελείας, ο αρχιτέκτονας κατάφερε να δώσει ένα πολυτελές και εντυπωσιακό  αποτέλεσμα.
Η φωτιστική εγκατάσταση ονομάζεται  Suspended Figure .
Ο χώρος με τις αψίδες και τους κίονες είναι « χτισμένο» με φωτιστικά πάνω από το έδαφος αγνοεί   τη βαρύτητα και δίνει τη αίσθηση ότι  αιωρείται   στον αέρα .
Τα καλώδια και τα φωτιστικά από μέταλλο  που υλοποιείται  με αυτά η κεντρική κατασκευή είναι υλικά εμπνευσμένα από denim . Denim που προέρχεται από τη φθορά εργασίας και έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της μόδας  , όπως ο " αποχρωματισμός " του, το  "vintage " στυλ του, κ.λπ.
Η πρότασή του αρχιτέκτονα είναι  να μας δείξει μια  νέα αίσθηση της ομορφιάς που κρύβεται  στα πιο «σκληρά» και  ασυνήθιστα  υλικά .
 Εμείς απλά θαυμάζουμε το αποτέλεσμα και επικροτούμε τη  χρήση του πιο hot trend  στο φωτισμό με τις λάμπες βιομηχανικού στυλ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου